ING Grubu olarak, Türkiye pazarına 2007 Aralık ayında Oyak Grubu'ndan Oyak Bank'ın yüzde 100 hissesini satın alarak girdik. 7 Temmuz 2008'den itibaren, ING Bank olarak Türkiye’deki bireysel ve kurumsal müşterilerimize dünya standardında finansal hizmet sunmaya başladık. Özünde dijitalleşme ve inovasyon olan marka stratejimizin ışığında, 2019 yılında finans sektörünün değişimindeki öncü tavrımızı ve bankacılık lisansı olan bir teknoloji şirketi olma anlayışımızı vurgulayacak şekilde "Bank" ifadesini ismimizden çıkardık. 
 

Sıkça Sorulan Sorular

Günlük hayatta beklenmedik harcamalar, eğitim, sağlık veya farklı finansal ihtiyaçlar için ek kaynağa ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada, ING İhtiyaç Kredisi devreye girerek size esnek ve hızlı finans desteği sunar. İhtiyaç kredisi, kişilerin belirli vadelerle ve faiz oranlarıyla nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur.

18 yaşından büyük ve geçerli kimlik belgesine sahip herkes kredi başvurusunda bulunabilir. Ancak kredinin onaylanması için kayıtlı bir meslek sahipliğinizin bulunması, daha önceki kredi/kredi kartı ödemelerinizin düzenli yapılmış olması, tüm bankalardaki toplam kredi/kredi kartı borçlarınızın gelirinize oranla dengeli bir seviyede olması ve haciz kaydınızın bulunmaması gibi şartlar aranır.

İhtiyaç kredisi için yaptığınız başvurunuzun sonucunu, başvuru yaptıktan hemen sonra öğrenebilirsiniz.

Daha önce kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi kredili ürün kullanmış olmanız durumunda Kredi Kayıt Bürosu’nda (KKB) kredi notunuz oluşur. Borcunuzu geri ödeme alışkanlığınız, kredili ürün kullanım sıklığınız gibi faktörler kredi notunuzu doğrudan etkilemektedir. Kredi limitiniz ve faiz oranınız da bu notunuza göre değişiklik gösterir. Kredi notunuzu ING Mobil’de Başvurular sayfasındaki Findeks Risk Raporu’na tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Daha önce kredili bir ürün kullanmadıysanız kredi notunuz oluşmamış olabilir. Kredi kartı, Destek Hesap veya nakit karşılığı kredi gibi kredili ürünleri kullanmaya başlayarak kredi notunuzun oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Kredi dosya masrafı, kredi kullandırımlarında bankalar tarafından talep edilen ücrettir ve kredi tutarının en fazla binde 5’i kadar olabilir. Kaynak Kullanımı Destek Fonu (KKDF), kullanılan kredinin üzerinden belli oranda kesilen ücrettir. Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), faiz geliri üzerinden kesilen ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na aktarılan ücrettir.

Genellikle tüketici kredisi ve ihtiyaç kredisi terimleri eş anlamlı kullanılsa da tüketici kredisi daha geniş bir kavramdır. İhtiyaç kredisi, tüketici kredileri arasında yer alan bir finansman türüdür ve genellikle bireysel harcamalar için tercih edilir.

Kullanacağınız Konut Kredisi'nin üst limiti BDDK tebliğleri uyarınca, ilgili konutun enerji sınıfı, 0 veya 2. el olmasına ve güncel olarak sizin, varsa eşinizin veya 18 yaşın altındaki çocuklarınızın konut sahibi olup olmamasına göre değişkenlik gösterir. Satın almak istediğiniz konutun yasal değerinin maksimum %90'ına kadar kredi çekilebilir.

Kullanacağınız konut kredisinin üst limiti BDDK tebliği uyarınca konutun enerji sınıfına göre ve evin 0 veya 2. el durumuna göre değişkenlik gösterir. Peşinat oranı da konut kredisi başvurunuz sonucu oluşacak finansman oranına göre netleşmektedir.

Hayat Sigortası maliyetiniz yaşınıza ve kişiye özel olarak değişiklik gösterir. 1.000.000 TL tutarında bir Konut Kredisi için ortalama olarak peşin(10 yılı kapsayan) hayat sigortası 21.500 TL, yıllık taksitli olarak ise 34.000 TL sigorta primi oluşur.

ING’de Konut Kredisi en fazla 10 yıl vadeli olarak kullanılabilir

Konut kredisini erken kapatmak istiyorsanız, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un uyarınca kredinin kalan vadesi 36 ay ve altında ise, kalan ana paranın %1'i kadar erken kapama komisyonu ödeyerek kapatılabilirken, eğer kredinin kalan vadesi 36 ayın üstünde ise kalan ana paranın %2'si kadar erken kapama komisyonu ödenmesiyle konut kredisi kapatılabilir. Konut kredisi erken kapamalarınızı şubelerimizden veya ING Mobil’den yapabilirsiniz.

18 yaşından büyük, geçerli kimlik belgesine sahip ve düzenli belgelenebilir geliri olan herkes kredi başvurusunda bulunabilir. Ancak kredinin onaylanması için kayıtlı bir meslek sahipliğinizin bulunması, daha önceki kredi/kredi kartı ödemelerinizin düzenli yapılmış olması, tüm bankalardaki toplam kredi/kredi kartı borçlarınızın gelirinize oranla dengeli bir seviyede olması ve haciz kaydınızın bulunmaması gibi şartlar aranır.

ING Bank en cazip ihtiyaç kredisi seçenekleri